LOGO Loopkoets

Nieuw type eiken blad voor alle Loopkoetsen

De ontwikkelsnelheid zit er lekker in dit jaar. Elektrische Loopkoets, kunststof blad, nu een eiken blad. Voor de foto ligt het blad los op een kleine loopkoets en de RVS strips zijn nog niet gemonteerd. Het is goed te zien dat 5 lange eiken groeflatten aan elkaar zijn gemonteerd. Aan de achterkant zijn 5 aluminium strips ingefreesd. Krimp en uitzetting hebben zo alle ruimte. Het blad wordt met 8 schroefjes op het frame vastgezet en is zo flexibel dat het vlak blijft vanwege het stalen frame. Kromtrekken van latten is er niet meer bij. Het blijft een natuurlijk materiaal en het zal altijd een beetje blijven werken en een eiken blad heeft een mooie uitstraling.

Die moet wel onderhouden worden en houtolie moet met enige regelmaat worden aangebracht met een borstel. Dan blijft hij prachtig. Voordeel is dat eventuele krassen weggeschuurd kunnen worden, waarna weer houtolie wordt aangebracht.

Nieuw type eiken blad.

We hebben inmiddels wisselende ervaringen opgedaan met eiken bladen in verschillende samenstellingen. Al die ervaringen samen hebben geleid tot de ontwikkeling van dit nieuwe eiken blad. In samenwerking met verschillende experts, is er gekozen voor een nieuwe opzet. Die wil ik graag testen in de praktijk. En diegene die gaat testen, krijgt een kans een eiken blad voor een gereduceerde prijs aan te schaffen.

Het oude blad was voorheen volledig gelijmd en stijf. Maar hout werkt en trekt. Dit blad kan alle kanten op trekken en rekken, want het is aan de achterkant voorzien van ingefreesde aluminium strips die het blad vlak moeten houden. In plaats van 18 los verlijmde stukken, zijn het nu met aluminium strips gekoppelde houten latten geworden die met tand en groef alle ruimte hebben om te uitzetten / krimpen en als geheel toch vlak te blijven. Dit blad is juist niet stijf en spanningen door vochtigheid en temperatuur kunnen gemakkelijk weg.

Het blad is express niet gelakt, maar geïmpregneerd met houtolie. Beschadigingen hebben zo veel minder effect.

Nieuws
© Loopkoets 2024 - Alle rechten voorbehouden